Doa Doa Pilihan


  • Do'a Mendapat Pasangan Hidup yang Soleh:


Setiap lelaki dan wanita yang ingin berkahwin mempunyai impian untuk mendapatkan pasangan yang baik, penyayang, alim, warak, pemurah, bertimbang rasa dapat memberi kasih sayang yang penuh dan bermacam lagi sifat yang baik. Amalkan doa ini. 

Yang belum berkahwin dan yang sudah kahwin pun boleh amalkan doa ini juga supaya Allah SWT memperkenankan doa anda. Insha Allah dengan izin-Nya manusia boleh berubah.

"Pernikahan itu membina Syurga di Dunia untuk menjamin Syurga di Akhirat. Rumahku, keluargaku, Syurgaku."
Alkhabeethatu lilkhabeetheena walkhabeethoonalilkhabeethati wattayyibatu littayyibeenawattayyiboona littayyibatiola-ika mubarraoona mimma yaqooloona lahummaghfiratun warizqun kareem

Arti:
(Lazimnya) perempuan-perempuan yang jahat adalah untuk lelaki-lelaki yang jahat, dan lelaki-lelaki yang jahat untuk perempuan-perempuan yang jahat; dan (sebaliknya) perempuan-perempuan yang baik untuk lelaki-lelaki yang baik, dan lelaki-lelaki yang baik untuk perempuan-perempuan yang baik. Mereka (yang baik) itu adalah bersih dari (tuduhan buruk) yang dikatakan oleh orang-orang (yang jahat); mereka (yang baik) itu akan beroleh pengampunan (dari Allah) dan pengurniaan yang mulia.

  • Do'a Menghadapi Kesulitan Hidup:


"Allohumma rohmata-ka arjuu, falaa takilni ilaa nafsi torfata'ain, waaslikhlii sya'nii kullah, laa ilaa-ha illa anta"

-Ya Alloh, rahmat-Mu yang selalu aku harap-kan, maka janganlah Engkau serahkan urusanku kepada diriku meski hanya sekejap mata, dan perbaikilah urusanku semuanya, tidak ada ilah yang berhak diibadahi dengan benar selain Engkau (HR. Abu Dawud dan Ahmad , dihasankan oleh Al-Albani)

Tidak ada komentar on "Doa Doa Pilihan"

Leave a Reply